Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


vorig jaar tijdens het nieuwe kabinet heb ik een bijstandsuitkering aangevraagd, deze werd afgewezen doordat met je kinderen bij je ouder inwonen gezien werd als gezin. nieuwe wet. nog geen week later valt het kabinet en dus ook deze nieuwe wet.in de volgende periode van hot naar her gesleept met de kinderen in afwachting van een nieuw huis. urgentie duurde 10maanden. nieuw huis gekregen en gelijk weer bijstand aangevraagd. wat blijkt, na de val van het kabinet was die nieuwe wet dus vervallen en had ik recht op bijstand. ik zit nu zwaar in de geldproblemen en van de bijstand krijg ik 'jammer' te horen. ik krijg vanaf de datum van mn huistoewijzing geld en niet van een jaar terug. wat kan ik doen?

U had tegen het niet toekennen van een uitkering bezwaar kunnen maken maar die termijn is inmiddels verstreken. De gemeente is niet verplicht om met terugwerkende kracht een bijstandsuitkering toe te kennen. U kunt dus alleen een beroep doen op de clementie van de gemeente.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

ik heb geen weet gehad van het vervallen van die wet, maargoed een burger behoort de wet te kennen natuurlijk. bedankt voor uw antwoord, ik ga idd in gesprek met de gemeente.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag