Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


vorig jaar februari ben ik in Amsterdam van achteren aangereden door een auto met Duits kenteken toen ik voor een zebrapad stilstond. Ik zat achter het stuur van de auto van mijn vriend, die daarna total loss is verklaard (de auto, niet mijn vriend). De verzekering van de tegenpartij heeft de dagwaarde uitbetaald. Inmiddels heb ik een jaar van vele doktersbezoeken achter de rug en heb ik mijn studie op een laag pitje moeten zetten. De kans is erg groot dat dat te maken heeft met dit ongeluk. Is er een mogelijkheid dat ik een deel van de ziektekosten kan verhalen op de tegenpartij? Zo ja, welke stappen zijn daarvoor noodzakelijk?

Ik wil u ten eerste veel sterkte wensen met het verdere herstelproces.

Ik begrijp dat u als automobilist van achteren bent aangereden in Amsterdam. Voor een schadeprocedure zijn dan een drietal punten van belang.

x wie is aansprakelijk voor uw ongeval?;
x wat is het letsel wat u door het ongeval heeft opgelopen?;
x wat is de financiƫle schade die u door het ongeval heeft opgelopen?;

Uit uw vraag begrijp ik dat de automobilist volledig aansprakelijk is voor uw ongeval.
U heeft het recht om gebruik te maken van een letselschade-specialist/advocaat om u te helpen in het proces met de aansprakelijke verzekeraar. De kosten van de letselschade- specialist/advocaat kunnen bij de aansprakelijke verzekeraar ingediend worden waardoor u niet bang hoeft te zijn dat u voor deze dienstverlening een rekening zal krijgen.

Voor het letsel is het van belang dat uw klachten/problemen en beperkingen bij uw arts/therapeut goed bekend zijn. Zij zullen dit in een later stadium op papier zetten en dat zal de onderbouwing zijn van de medische gevolgen van uw ongeval.

Alle onkosten die u extra als gevolg van het ongeval heeft en alle inkomsten die u mist kunnen bij de verzekeraar verhaald gaan worden. Uw letselschadespecialist kan tussentijds zorgen dat u een voorschot (op de uiteindelijke schadevergoeding) zal krijgen om te voorkomen dat u in de financiƫle problemen gaat komen. U heeft dus het recht op een vergoeding van alle medische kosten die niet door de zorgverzekeraar vergoed worden. Als u als gevolg van het ongeval studievertraging heeft opgelopen dan kan daar ook een schadevergoeding voor gevorderd worden. U komt als gevolg van het ongeval later op de arbeidsmarkt.

Primair zal de verzekeraar ook aansprakelijk gesteld moeten worden voor de letselschade die u als gevolg van het ongeval heeft opgelopen.

Mocht u nog vragen hebben dan kan u kosteloos met mij contact opnemen om de verdere juridische gevolgen te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:

Op de eerste plaats wil ik heel veel sterkte wensen bij uw herstel en op dat u snel klachten vrij bent.

U geeft aan dat uw klachten ontstaan zijn na het ongeval. Tevens geeft u aan dat de kans erg groot is dat die klachten een gevolg zijn van het ongeval. Om kans te maken op vergoeding van uw schade moet de beschikking hebben over een verklaring van een arts waaruit volgt dat de klachten direct gerelateerd zijn aan het ongeval. Heeft u een dergelijke verklaring niet dan zal het moeilijk worden om uw schade te verhalen.
Heeft u een dergelijke verklaring wel dan deel ik het advies van mijn collega de heer Visser om een letselschadespecialist in te schakelen. Die kan u helpen en de kosten verhalen op de verzekering van de tegenpartij. Wel zou de afwikkeling wat langer kunnen duren omdat er een buitenlandse verzekeraar bij betrokken is.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw reacties. Ik ga volgende maand langs een specialist en hem vragen of hij iets kan zeggen over de oorzaak van mijn rug- en nekklachten. Daarna zal ik kijken of ik verdere stappen kan ondernemen.

Met hartelijke groet



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag