Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Voor bedrijf X ben ik werkzaam als promotie medewerkster in een supermarkt. In de supermarkt heb ik een meubel met diverse apparaturen o.a een klein oventje. Het oventje mist een pootje. Ik heb voorgesteld het pootje bij de leverancier te bestellen maar dat wil mijn werkgever niet.
Mijn werkgever wil dat ik bij de Blokker een nieuw oventje ga kopen, deze voorfinanciering wordt wel terug betaald.
Ik heb voorgesteld om een oventje via de webwinkel van Blokker te bestellen en te laten bezorgen bij het Filiaal, maar daar willen ze niets van weten. Ik moet zelf een oventje gaan kopen bij Blokker (in mijn woonplaats is geen Blokker) en dan gaan sjouwen met een groot pakket. Daar voel ik niet veel voor, kunnen zij mij verplichten om die oven te kopen of is dat werk voor de werkgever, graag uw advies.



De oven werkt dus blijkbaar nog!? Wat bizar, verkwistend en milieuonvriendelijk van uw werkgever om deze dan te (laten) vervangen (en u daar ook nog mee op te zadelen, wat vermoedelijk niet onder uw taakomschrijving valt). Ik zou er een stalen of aluminium blokje/ringetje/moer/bout/schroef/profieltje onder plaatsen (wel vastzetten) en zeggen dat u het probleem al heeft opgelost.
Mocht werkgever volharden, zou ik aangeven dat u de met deze aankoop gemoeide tijd wel als werktijd beschouwt en een bevestiging wil dat u deze vergoed krijgt. U mag uw werkgever gerust een kopie van dit antwoord verschaffen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag