Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Via studentenwoningweb heb ik gereageerd op een woning van Ymere. Vanwege mijn lange inschrijftijd kwam ik op de eerste plek te staan. Ik kreeg een uitnodiging om te bezichtigen en moest binnen twee dagen via de site laten weten of ik het zou accepteren. Ik heb het geaccepteerd en kreeg een e-mail dat ik een aantal documenten binnen twee dagen moest inleveren en dat er dan zsm contact met mij zou worden opgenomen voor het tekenen van de huurovereenkomst. Er stond bij dat ik deze documenten na sluitingstijd in de brievenbus mocht gooien. Dit heb ik dan ook gedaan. De dag erna hoorde ik niks (waarschijnlijk omdat het goede vrijdag was, dacht ik). Maandag(vanwege pasen) uiteraard ook niet. Daarom dacht ik dat ze het dinsdag wel zouden behandelen. Toen ik vanochtend (woensdag) nog niks had gehoord heb ik ze gebeld. Meneer van Ymere vertelde doodleuk dat de woning al aan een ander is verhuurd. Ik werd doorverbonden met de accountmanager en die vertelde hetzelfde. Hij zei dat hij geen documenten heeft ontvangen en dat ze daarom direct de woning aan een ander hebben verhuurd, die blijkbaar het contract al getekend heeft en de sleutels in het bezit heeft(lijkt me vrij snel allemaal). Ik ben met mijn zus direct naar Ymere gegaan. Met dezelfde meneer in gesprek gekomen. Hij zei dat er misschien tijdens het postsorteren iets fout is gegaan dat het nu op een andere afdeling ligt. Ondanks dit legde hij het probleem nog steeds bij mij neer. En zei dat hij echt niks voor mij kan betekenen.
Kan dit? Mag dit? Ik vind het onvoorstelbaar dat terwijl ik eerste kandidaat ben voor deze woning deze zo maar verhuurd is aan een andere kandidaat en dat ik dus blijkbaar de dupe ben geworden van de slordigheid van Ymere!!!

Nee, dat mag niet. Er is een woning aan u aangeboden. Vervolgens hebt u deze woning aanvaard. Daarop kreeg u een email met het verzoek binnen twee dagen documenten aan te leveren. Als niet vooraf is aangegeven dat aanvaarding van de woning slechts een recht geeft onder voorwaarde dat de documenten tijdig zijn aangeleverd, mag men de woning niet aan een ander geven. Daarmee pleegt Ymere contractbreuk. Dit nog afgezien van de discussie of u de documenten al dan niet tijdig heeft aangeleverd.

Natuurlijk kan Ymere de nieuwe bewoner er niet zomaar uit gooien. Nakoming is niet meer mogelijk. Wel moet Ymere de schade moeten vergoeden. Wellicht zal de schade moeilijk zijn aan te tonen. Als u nu nog thuis woont hebt u mogelijk meer reiskosten, maar u betaalt geen huur. Ik zie niet zo snel wat voor schade u door deze actie van Ymere zou kunnen hebben geleden.

U zou kunnen overwegen een klacht bij Ymere in te dienen, zodat u - bij gegrondverklaring - in elk geval emiotionele genoegdoening krijgt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag