Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Via een uitzendbureau werk ik nu een half jaar als belader bij een afval verwerkingsbedrijf. Nu ben ik verplicht gesteld om mijn VCA certificaat te halen anders word ik ontslagen. Het uitzendbureau betaald de opleiding maar ik moet een contract tekenen dat ik 520(!) uur voor hen werk of ik moet het zelf betalen. Aangezien ik in september weer naar school ga haal ik die 520 uur alleen met een werkweek van min 30 uur en dat willen ze mij niet geven. Moet ik nu 200 euro betalen voor een VCA certificaat om mijn baan te behouden of is er nog een andere uitweg?

Beste vraagsteller,

Uw werkgever mag aan het vergoeden van een verplichte cursus voorwaarden stellen (een opleidingsbeding). In dit geval lijkt het ook geen onredelijke voorwaarden te bevatten.

Mijn (ongevraagde) advies luidt: Haal het certificaat, werk door tot aan het nieuwe schooljaar en betaal de rekening. Ga natuurlijk wel in overleg met het bureau of zij coulancehalve een andere regeling willen treffen (in termijnen, verrekenen met het vakantiegeld etc.)

'

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste Nadja,
Hartelijk dank voor de snelle reactie! Ik ga overleggen met het uitzendbureau of er meer mogelijkheden zijn omtrent de betalingsregeling en dan toch maar het certificaat halen.


Goed nieuws!

Veel succes en vriendelijke groet.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag