Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Via een traineeship zijn ik en een collega november a.s. 5 jaar in dienst van een gemeente. Deze periode is opgeknipt in 3 delen, het eerste jaar werden we rechtstreeks betaald door een bepaalde dienst terwijl we extern in opleiding waren, daarna hadden we een contract voor 2 jaar terwijl we wel bij deze dienst inpandig werkzaam waren, maar werden we door een payroll organisatie betaald, dit contract is nog een keer verlengd met twee jaar waarbij we wel weer direct door die dienst betaald werden. Nu lopen die contracten af. Er is sprake van een reorganistatie, velen moeten weg maar krijgen daarbij een soort status die ze helpt binnen de gemeente sneller aan werk te komen. Wij vragen ons af of men ons zomaar kan laten gaan door de contracten niet te verlengen, of het legitiem is dat we na die 5 jaar nog steeds geen vast contract hebben.

In dit soort zaken kunnen details van groot belang zijn. Maar in het algemeen kan gesteld worden dat nu er sprake is geweest van een payroll constructie aangenomen kan worden dat er sprake is van verschillende werkgevers. Dat betekent dat u nu twee jaar in dienst bent bij de gemeente op basis van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Die hoeft dus niet voortgezet te worden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw reactie! Wat mij bevreemd is dat dit eventueel wel naar de letter maar natuurlijk nooit naar de geest van de wet kan zijn, aangezien een werkgever op deze manier een oneindige serie tijdelijke contracten kan geven. Je zou bijna zeggen dat als dit onder de huidige wetgeving mogelijk is het een maas in de regelgeving is waarop de wet aangepast zou moeten worden?


Toevallig zijn er deze week twee uitspraken gepubliceerd die in uw voordeel kunnen zijn. De Hoge Raad en de rechtbank Oost Nederland zijn van mening dat onder omstandigheden simpel gezegd door de payroll constructie heen gekeken moet worden. Daarom zou ik u adviseren om aan de gemeente aan te geven dat er na 5 jaar een vast contract is en zij dus niet zo maar het dienstverband kunnen beƫindigen. Als u juridische hulp wilt inschakelen kunt u daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de juristen op deze site, bijv. via de link ' direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geweldig!

Heel hartelijk bedankt voor uw reactie,ik ga dit zeker proberen. Als blijkt dat wij hierbij juridische hulp nodig hebben zal ik u via de direct contact link om advies vragen.

Vriendelijke groet!



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag