Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Veertien dagen geleden bij thuiskomst na onze vakantie lag er een brief in de bus van onze huisartsenpraktijk.In de brief werd gesteld dat er in de praktijk een akkefietje met een patient was geweest wat waarschijnlijk door de afstand in een buitengebied niet goed gegaan was.Daar wij ook in het buitengebied wonen in een ander dorpje dan de stad waar de huisartsen zitten werden wij door dit voorval via deze brief de wacht aangezegd,en kregen te horen dat we liefst voor 01-07-2013 een andere huisarts moesten gaan zoeken? Wij zijn sinds februari 1996 patient bij deze huisartsenpraktijk en zeer tevreden over beide artsen,dus willen absoluut niet weg bij deze prima dokters.
Wij wonen zelf maar 6 km en driehonderd meter bij deze praktijk vandaan,wat met de auto binnen 10 minuten te bereiken is,de ambulancepost is zelfs maar 3 km van ons vandaan!! Maar hun stellen dat onze postcode nu buiten hun gebied valt?Wij hebben dan ook aangegeven dat wij absoluut niet naar een andere huisarts willen overstappen,en ik heb daarom vanmiddag een gesprek met één van onze huisartsen.Wat staat ons nog te doen als na dit gesprek wij beiden toch van hun weg moeten?
Kunnen wij dit nog aanvechten,desnoods via de rechter? Het kan toch niet zo zijn dat je als patient met een prima verstandhouding met hun beiden na 7 jaar je biezen kunt pakken?Ik hou u nog even op de hoogte van ons gesprek vanmiddag rond 16.00 uur. onze leeftijden zijn 65 en 63 jaar,en we komen zelden bij de huisarts.

Beste vraagsteller,
als het een beslissing is geweest van de huisartsenpraktijk zelf, dus zonder dat daar een wettelijke plicht was het postcodegebied te veranderen, zou u kunnen overwegen eens de andere gedupeerde clienten te spreken e=om desnoods samen druk uit te oefenen.

Beoordeel dit antwoord:

Blijft uw huisarts bij zijn voornemen om u niet langer als patient toe te laten neem dan contact op met zorgbelang Nederland. Die kunnen kijken of uw huisarts in zijn recht staat en u ook helpen als uw huisarts geen gelijk heeft.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag