Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


vastgesteld door een advocaat en in goed overleg met mijn ex partner, zijn wij overeengekomen dat ik 450 euro alimentatie betaal voor mijn twee dochters en dat ik ze thuis ontvang in mijn weekend ( ik werk in ploegen).
De dag nadat ik thuiskom van mijn laatste nachtdienst komen ze bij mij
Dit is vastgelegd in een echtscheidingsconvenant.
Al snel is overeen gekomen in goed onderling overleg tussen mij en mijn ex partner dat ik 350 euro ga betalen omdat 450 toch teveel bleek te zijn aangezien ik de rekeningen niet kan betalen en er schulden gaan ontstaan. Ook is afgesproken dat ik de kinderen een dag eerder krijg
Nu, na ruim 4 jaar, wil ze alles terug draaien omdat er een conflict is ontstaan
kan dit zomaar?

U hebt met uw-ex partner in overleg aanvullende afspraken op het convenant gemaakt. Deze afspraken zijn rechtsgeldig. Uw ex mag deze niet zomaar terugdraaien. Dat mag enkel met uw instemming. Indien u die niet geeft, moet zij een procedure tot wijziging van de afspraken starten.

Mocht mevrouw een deurwaarder of het Landelijk Bureau Inning Onderboudsbijdragen (LBIO)- ter inning van de alimentatie van € 450,-- - inschakelen, dan zal zij deze waarschijnlijk een afschrift van het convenant verstrekken en geen melding maken van de door u gemaakte aanvullende afspraak dat de alimentatie is verlaagd. Het ligt dan op uw weg aan te tonen dat die afspraak is gemaakt, naar ik aanneem kunt u dat wel, bijvoorbeeld met overlegging van bankafschriften waaruit de betalingen van de afgelopen jaren blijken.

Ik wil u erop wijzen dat met ingang van 1 januari a.s. de Wet Hervorming Kindregelingen in werking treedt, welke het een en ander verandert op financieel gebied voor gescheiden ouders. Zo zal de kinderalimentatie niet langer fiscaal aftrekbaar zijn, maar wijzigt er ook het een en ander met betrekking tot het kindgebonden budget, wat ook gevolgen kan hebben voor de hoogte van de kinderalimentatie.

Het strekt te ver deze regelgeving hier verder te behandelen en bovendien dient specifiek naar uw situatie te worden gekeken, of deze wetgeving ook gevolgen voor u heeft.

Mocht u meer informatie wensen, dan kunt u altijd contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag