Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Vanmiddag kwam mijn zoontje terug van een bezoek aan de orthodontist. Hij vertelde dat ze hem hadden gevraagd om zijn vinger te scannen. In zijn onschuld heeft hij dat gewoon laten doen.
Toen ik hem vroeg waar dat dan voor was, had hij geen antwoord. Dat hadden ze hem niet verteld.
Nou ben ik sowieso al tegen biometrische registratie, maar bij zo iets als een orthodontist hou ik er helemaal niet van. Ook al zou de vingerscan niet te herleiden naar zijn persoon, ik heb er mijn twijfels bij. Het wordt in ieder geval gekoppeld aan zijn naam en zijn gebitsgegevens. En daarbij, het kan nu nog niet. Maar wat kan er over pakweg 10-15 jaar?
Ik was van plan om te reageren richting de orthodontiepraktijk, maar ik wil graag eerst uw mening erover weten. Wat zou u doen in deze situatie en waarom?

Beste vraagsteller,
een vingerscan afdruk kan worden gemaakt voor allerlei doeleinden; meestal zal het gebruik en de toestemming voor het maken van de scan door de klant zijn gegeven , impliciet, omdat u met bepaalde voorwaarden akkoord bent gegaan.
Als u dus niet met dit soort bepalingen bent geconfronteerd, mag u terecht klagen dat uw zoon geen toestemming had.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u voor uw antwoord. Ik zit echter niet te denken aan klagen.
Ik ben tegen biometrische registratie voor dit soort onbenullige zaken. Ik zou willen dat de scan uit het systeem van de orthodontist wordt verwijderd
Hoe kan ik dat aanpakken?


Beste,
u zou kunnen eisen dat de scan definitief wordt verwijderd op grond van het feit dat u niet akkoord bent met dit beleid omdat het niet voorafgaande het aangaan van de overeenkomst van geneeskundige behandeling ( eerst contact) en ook niet op een later moment aan u is aangeboden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag