Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Twee jaar geleden gescheiden. Ex partner wil nu in omgeving van Breda gaan wonen. In convenant is Co ouderschap afgesproken. Geen afspraken over verhuizen. Wat zijn rechten en plichten van verhuizende partner en wat zijn mijn rechten en plichten als ik het niet eens ben met voorgestelde gewijzigde omgangsregeling. Kinderen zouden nog maar twee dagen in de twee weken bij ex partner zijn. Dit heeft ook gevolgen voor alimentatie. Wordt een bij mij opgebouwd vermogen ook meegewogen in de hernieuwde alimentatieberekening?

Dit zijn veel vragen. Ik raad u aan om een afspraak te maken met een vFAS-advocaat die deze punten met u in een gesprek kan doornemen. Op de site van de vfas vindt u namen van advocaten bij u in de buurt. U zou ook kunnen voorstellen om te proberen via mediation tot een nieuwe regeling te komen.
In het kort: verhuizen zonder de kinderen mee te nemen, kan. In overleg zal een nieuwe regeling voor de kinderen getroffen moeten worden, waarbij kosten van heen en weer reizen en extra verblijfskosten bij u dienen mee te wegen. Inkomen uit vermogen telt mee. Interen op vermogen kan onder omstandigheden verlangd worden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag