Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


tussen mijn buren en ons in ligt een gedeelde oprit deze komt uit bij onze achtertuin,er kunnen geen 2 auto's naast elkaar opstaan, wij willen graag onze tuin verlengen met een schutting aan onze kant van de scheidingslijn van de oprit is dit toegestaan of moet de gedeelde oprit ten alle tijden open blijven?

Deze vraag kan nu niet worden beantwoord. Eerst moet duidelijkheid komen over de volgende vragen:
1. Wordt de oprit gebruikt voor rijden/parkeren?
2. Zo ja, door u, door de buren of door beiden?
3. Hoe lang al?
4. Is in de eigendomsakte sprake van een erfdienstbaarheid op grond waarvan u het gebruik als oprit moet accepteren?

Misschien kunt u daar wat meer duidelijkheid over geven, zodat ik uw vraag kan beantwoorden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

1. de oprit word nu af en toe gebruikt om te parkeren door ons of door de buren, de auto's moeten voor elkaar gezet worden er kunnen geen 2 naast elkaar , mijn buurman heeft er een niet ingevoerde auto op gestald die niet op de openbare weg mag staan, zonder overleg met ons trouwens, wij hebben een garage op de tuin maar word niet gebrukt om een auto in te stallen de doorrit naar de tuin is te smal
3. wij wonen hier nu 12 jaar en het is nooit anders geweest zijn ondertussen al 3 andere bewoners naast ons geweest
4. in de koopakte kan ik niks terugvinden over de oprit


Zoals ik er nu tegenaan kijk, zou het mogelijk moeten zijn om de huidige situatie door opzegging te beƫindigen en een schutting te bouwen. Dat leidt uiteraard tot toetsanden met de buren, maar ik vermoed dat uw wens een schutting te bouwen voortvloeit uit het feit dat de relatie nu al niet optimaal meer is.

U zou uitsluitend het gebruik van de oprit om daar - blijkbaar deels op uw grond - een auto op te stallen, als er sprake is van een illegale situatie die meer dan 20 jaar heeft geduurd. Deze discussie zou geneutraliseerd kunnen worden door het parkeren (deels) op uw grond te beschouwen als stilzwijgende toestemming, en dat die toestemming nu door u wordt opgezegd. Bij die constructie kan er geen beroep worden gedaan op verjaring.

Als u wilt dat ik u hierbij help, kunt u natuurlijk altijd even contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag