Stel vraag

Particulier


Tot 1/1/2012 ben ik verzekerd geweest bij VPZ. Vorig jaar ben ik verhuisd en nu krijg ik ineens op mijn nieuwe adres een brief van de deurwaarder over een vordering eigen risico. Na veel gebel en gemail ben ik erachter dat VPZ niet meer bestaat en is overgenomen door Aevitae, bij Aevitae is echter geen vordering bekend, maar zij kunnen niet verder terugkijken dan 2011. VPZ is ook niet meer (telefonisch) te bereiken. Ik heb eindelijk een specificatie ontvangen en nu blijkt het over het jaar 2010 te zijn! Dus 2,5 jaar na dato ontvang ik alsnog een rekening. Ik heb de deurwaarder nogmaals gebeld en gevraagd naar wie het bedrag zou gaan dat ik verschuldigd was. Naar VPZ was hun antwoord, maar die bestaan niet meer! Dan naar Aevitae en daar staat niks open. Ik word nu van het kastje naar de muur gestuurd. Ik kan een mail naar VPZ sturen, maar het was volgens Aevitae niet duidelijk of ik nog een antwoord zou krijgen. Mijn vragen zijn dus nu; moet ik dit betalen als het mij niet duidelijk is naar wie het geld gaat? Ben ik verantwoordelijk voor het doorgeven van een adreswijziging aan een instantie waar ik niks meer mee te maken heb? En kunnen zij 2,5 jaar na dato nog met een rekening aankomen, die ik niet ontvang omdat ik inmiddels verhuisd ben?

Belangrijkste vraag is of u erkend dat u VPZ nog een vordering op uw had. Zo ja er kan na 2,5 jaar nog een rekening worden gestuurd en die moet u ook betalen. U bent niet verantwoordelijk voor het doorsturen van een adreswijziging.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt reageren door aan te geven dat u meent niets meer verschuldigd te zijn en dat u ook niet hoefde te verwachten dat u een rekening zou krijgen over een periode van ruim 2,5 jaar terug zodat u terzake ook geen administratie meer heft op basis waarvan u e.e.a. nog zou kunnen terugvinden. Het recht om te factureren (een geldvordering) verjaard pas na 5 jaar, maar er kan, volgens de geldende jurisprundentie - als er al een vordering was - rechtsverwerking hebben plaatsgevonden vermits er bijkomende omstandigheden zijn naast 2,5 jaar tijdsverloop. De voorgestelde reactive steekt daarop in.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Heren bedankt. Ik heb ondertussen nogmaals bezwaar aangetekend, maar alleen tegen de incassokosten. Er is helaas nergens meer na te gaan of er nog iets te vorderen was. Bankafschriften zijn sinds 2011 digitaal en zowel de bank als ikzelf kunnen maar tot 15 maanden terug kijken. Mocht ik meer bankafschriften willen inzien, kost mij dat 5,- per afschrift dus ook dat kan flink oplopen, ik weet immers niet waar ik moet kijken. Ook ben ik ondertussen bij de zorgverlener geweest, in dit geval de apotheek, om te vragen hoe lang zij er over doen om een factuur van een recept in te dienen en dit is max. een maand, dus ook daar ligt de fout niet. Ikzelf kan nu niks meer bedenken dus zal het originele bedrag maar betalen. Van VPZ heb ik overigens nog helemaal niks vernomen (1e mail was 25 juni) dus weet ik nog steeds niet zeker of het bedrag wat ik over ga maken wel terecht is en/of bij hen terecht komt..


Als aangegeven zou ik de schuld betwisten. Heb er erg in dat degene die een geldvorddering meent te hebben dit moet bewijzen. Daarbij is de bewering dat zij een administratie hebben waaruit zulks zou blijven onvoldoende. Dus: waarom niet vragen eerst bewijs op tafel te leggen dat het geen spookvordering betreft? Als het een terechte factuur is kan men dat onderbouwen!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag