Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Testament vragen.
Mijn ouders hebben een testament op langstlevende. Nu is het zo dat we met 2 kinderen zijn, zover we weten niet onterfd zijn, dus ik denk dat het als volgt zou moeten gaan:
1. De verdeling zal gedeeld worden door 3. 1/3 deel voor mij, 1/3 voor mijn broer en 1/3 voor de kleinkinderen.
2. De 1/3 deel voor de kleinkinderen wordt verdeeld tussen 4 kleinkinderen, waar ik ik denk dat 1 kind meer krijgt dan de andere(n).

Vragen:
1. Mag het ene kleinkind meer dan een ander krijgen ?
2. Mag je als erfgenaam de financiële gegevens van de laatste jaren inzien ? Het vermoeden is dat 1 kleinkind geld gestort krijgt (elke maand), en de schuld die hij heeft niet maandelijks aflost. Heeft een schuld ivm aankoop woning.
2. Hoe gaat zo’n verdeling in z’n werk ?
3. Wat als je niet eens bent met de verdeling. Ouders hebben alle kado’s van de afgelopen 20 jaar opgeteld en hebben hierbij aangegeven dat dit een schuld is en dat deze met de verdeling verrekend moet worden. Nu hebben wij een zakelijke schuld, deze staat op papier en is door beide partijen getekend dus deze is 100% terecht.
4. Stel dat we eea tegenhouden, doordat er een onderzoek ingesteld moet worden belemmeren we daarmee de uiteindelijke verdeling, waardoor bijv de kleinkinderen ook op hun geld moeten wachten ?

Graag hoor ik wat

uw gedachten lijken niet juist te zijn. waarschijnlijk erft de langstlevende van uw ouders 1/3 gedeelte en de beide kinderen elk ook 1/3 deel. de kleinkinderen erven niet tenzij dat uitdrukkelijk in het testament staat (of hun vader/moeder al is vooroverleden). ik adviseer u om eens bij een erfrechtadvocaat of een notaris langs te gaan om de mogelijkheden op een rijtje te zetten. Zoals u het nu presenteert (met allerlei wat/als mogelijkheden) kan er wel een leerboek met antwoorden over geschreven worden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag