Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Surinaamse vader met nedelandse paspoort met een erkende zoon sinds geboorte werkt tegen om het kind een nederlandse paspoort te krijgen, omdat de vader geen relatie meer heeft met de moeder.het kind wordt de dupe om verder in het buitenland te studeren. Wat kan alsnog gedaan worden om het kind alsnog de nederlandse paspoort te krijgen. Advies??..

Uw vraag is onduidelijk. Weigert de man mee te werken aan toestemming te geven om een paspoort aan te vragen bij de gemeente of gaat het om de Nederlandse nationaliteit die moet worden verkregen? Indien het eerste aan de orde (dus de administratieve handeling bij de gemeente)is dan kunt u de man via de rechtbank middels een advocaat dwingen mee te werken een handtekening onder het verzoek tot aanvraag van een paspoort bij de gemeente te zetten. Als de vader niet het gezag heeft dan is die handtekening niet nodig en kan de moeder de aanvraag doen zonder de vader.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Uw antwoord is duidelijk en ik dank u van harte


Als dit de weg is, dan dient u dus wel een advocaat te nemen. Indien u er geen kent, kunt u er eentje krijgen via het Juridische Loket van de Overheid: 0900-8020.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag