Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Sinds maart. ben ik voor 2 maanden op proef/Oproep werkzaam geweest bij een tassen/reisartikelen winkel. Totaal 40 uur gewerkt in maart in april 1 dag, dit zonder contract. In mei ben ik begonnen voor 32/38 uur per week ook hiervoor heb ik nog geen contract gehad. Hierover heb ik 2 vragen ; Heb ik nu een opzegtermijn of mag ik zo weg bij deze werkgever. (evt voor een andere baan) Als ik dit opzeg krijg ik dan nog wel een ww uitkering. (Deze werkgever geeft mij het minimum loon terwijl hij eerder hoger had gezegd hierover valt met hem niet te praten dit heb ik nl. al geprobeerd. Ben 51 jaar en heb 15 jaar ervaring in de detailhandel.).

Ik begrijp dus dat er geen sprake is van een schriftelijke arbeidsovereenkomst? Alhoewel jij eigenlijk al nu langer dan één maand deze functie uitvoert.

Vanaf 1 januari 2015 mag er bij een bepaalde tijd arbeidsovereenkomst van ten hoogste zes maanden geen proeftijd meer geregeld worden conform artikel 7:652 lid 4 BW. Echter is het wel mogelijk om een proeftijd van ten hoogste één maand te regelen voor bepaalde tijd arbeidsovereenkomsten die meer dan zes maanden bedragen, maar de 24 maanden niet overschrijden, want dan ga je over naar een vaste arbeidsovereenkomst. De maximale duur van één maand voor de proeftijd is dan ook geldig voor werknemers die op projectbasis werken of als een invaller een zieke werknemer vervangt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag