Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Sinds een aantal jaren gescheiden. De alimentatie die toen is afgesproken is niet toereikend voor de kosten die ik voor de kinderen moet maken. Zitten inmiddels beide op speciaal voortgezet onderwijs.
Hoge reiskosten, (bus maandkaart) en gemiddeld drie dagen per week een kind van en naar school brengen 100 km retour (2 maal per dag)
Daarbij komt dat de oudste een "handicap" heeft en daardoor ook meer kosten.
Hoge medische koste welke niet vergoed worden.
Kan ik een herziening aanvragen, en zou dit effect hebben?

Wanneer de omstandigheden bij één van de ex-echtgenoten (of kinderen) wijzigen, heeft dit wellicht tot gevolg dat het vastgestelde alimentatiebedrag niet langer redelijk is. Wilt u een verzoek tot wijziging indienen? Dan moet u worden bijgestaan door een juridisch adviseur. Een rechter kan vervolgens opnieuw het alimentatiebedrag vaststellen.

Gebeurtenissen die van invloed zijn op het inkomen of de draagkracht, kunnen aanleiding zijn voor een herziening. Bijvoorbeeld: ontslag of werkloosheid, hogere reiskosten of hypotheeklasten na een noodzakelijke verhuizing, kind verhuist naar de andere partner, het aangaan van nieuw of ander werk, pensionering, hertrouwen, samenwonen of een geregistreerd partnerschap aangaan, overlijden

Een advocaat kan voor u de herziening berekenen en aanvragen, in overleg of anders via een kantonprocedure. U kunt vrijblijvend contact opnemen met mij of een van de andere juristen op deze site. Veel succes !

Beoordeel dit antwoord:

Van belang is dat de kosten die u nu hebt, voorzienbaar waren of niet. Is er met andere woorden rekening gehouden met het feit dat de kinderen op SVO zitten? Dat zou een wijziging van omstandigheden op kunnen leveren waarvoor een wijziging gerechtvaardigd is. U hebt een advocaat nodig om een dergelijk verzoek bij de rechtbank in te dienen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag