Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Sinds 7 maanden ben ik werkzaam bij een relatie van mijn vorige werkgever, deze betaalde mijn loon wel maandelijks, maar niet altijd op tijd. Ik had wel een concurrentie/ relatiebeding van 5000 euro per gebeurtenis en 500 euro voor iedere dag, gedurende 2 jaar. Mag mijn vorige werkgever nu nog aanspraak maken op dit relatiebeding?

Ja, jouw ex-werkgever kan een beroep doen op het relatiebeding. Op het moment dat uw ex-werkgever daadwerkelijk een beroep wenst te doen op het relatiebeding, dan adviseer ik even contact op te nemen met een jurist.

Beoordeel dit antwoord:

Er moet aan bepaalde voorwaarden voldaan zijn voordat een relatie of concurrentiebeding van toepassing is. Zo is een relatie of concurrentie beding van 2 jaar lang en de vraag is of dat redelijk is.

Beoordeel dit antwoord:

De late betaling heeft niets met deze kwestie te maken.In principe bent u gebonden aan het relatiebeding. De boete en de looptijd kunnen wel gematigd worden, maar u bent al aan het werk, dus matiging van de looptijd helpt u nu niet veel. Ik raad aan om een jurist in te schakelen om de schade zoveel mogelijk te beperken. Neem gerust contact met me op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag