Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Sinds 2, 5 jaar woont mijn 85 jarige moeder in een kleine bejaardenwoning van een woningbouw vereniging. Mede op gegevens van vorige bewoners is het verschotbedrag voor gas bepaald op ongeveer 95 euro per maand. Iedere winter krijgt zij het niet warm en komt de temperatuur in de kamer bij strenge vorst niet boven de 19 - 19,5 graden terwijl de kamer thermostaat ingesteld stond op 23 graden. Ze gaat dan ook hier door regelmatig heel vroeg naar bed. Dit is veel te koud voor oude mensen die zich prettig voelen bij temperaturen vanaf 22 graden. Diverse telefoontjes en even zo vele bezoeken en aanpassingen van de installateur helpen niet. Op verzoek van de installateur is de nacht temperatuur ingesteld op 17 graden, ook voor de slaapkamer. Op de thermostaat was duidelijk te zien dat het vlammetje 24 uur per dag brand. Dit betekend 24 uur per dag gasafname gedurende vele weken. Enkele weken geleden viel de jaar gasrekening op de mat. Of ze even 650 euro wil bijbetalen en het maand bedrag gaat met 50 euro per maand omhoog. Een gigantisch bedrag voor haar met alleen AOW terwijl het voorschot bedrag de voorgaande 1,5 jaar ruim voldoende was. Er is nu een extra radiateur geplaatst dus dat probleem is opgelost maar van wie kan zij het veel teveel afgenomen gas terug vorderen.
De woningbouwvereniging/installateur wil hier niet aan mee betalen. Wat kan zij nu nog doen om het ongewenst te veel gasverbruik terug te krijgen, en van wie?

Beste vraagsteller,
het moest dus warmer worden in huis, maar uw moeder verwachtte niet de daarbij behorende extra kosten? Ik begrijp uw verhaal niet goed. De waakvlam moet branden, dag en nacht.

Beoordeel dit antwoord:

Beste vraagsteller,
Dit lijkt me een technische vraag, als leek zeg ik dat de isolatie dan niet best is waarschijnlijk. U kunt de gasmeterstanden bijhouden en kijken of het weekverbruik b.v. overeenkomt met het verwachte verbruik voor een vergelijkbare woning. Als het in rekening gebrachte verbruik overeenkomt met het werkelijke verbruik, zal er wel niets anders opzitten dan betalen. Overigens het vlammetje op de thermostaat geeft aan dat de ketel volop brandt, althans de ketel houdt het water dan op de ingestelde ketelwatertemperatuur, heeft niets te maken met een waakvlam

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag