Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Sinds 18 juni heb ik mijn winkel geopend. Ik heb twee airco-units aan het plafond hangen, maar geen van beide werkt... Wie is verantwoordelijk voor het werken van de airco's? Ben ik dat? Of de verhuurder? Vriendelijk dank

Beste vraagsteller,
dit betreft de huur van bedrijfsruimte. Maar, in het algemeen geldt dat groot onderhoud of achterstallig onderhoud een plicht is van de verhuurder niet de huurder. Dat is hier waarschijnlijk het geval omdat de airco vanaf het begin niet werkte.

Beoordeel dit antwoord:



Bij bedrijfsruimte kan in de huurovereenkomst worden afgeweken van de wettelijke onderhoudsverdeling tussen huurder en verhuurder. De vraag is wat er hierover in uw huurovereenkomst staat. En: huurt u casco of niet? En verder is van belang wat u voor het sluiten van de overeenkomst hebt gevraagd (of niet) en wat verhuurder heeft meegedeeld (of niet) inzake de airconditioning.

U kunt voor meer informatie / hulp vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere huurrechtjuristen hier, bijv. via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag