Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Sinds 18 februari ben ik ziek gemeld met psychische klachten. Ik ben bij de bedrijfsarts geweest en ben mijn afspraken tot nu toe nagekomen. Vorige afspraak was ik ziek en er is een nieuwe afspraak gemaaktmaar ik voel me dusdanig onder druk gezet dat ook de maatschappelijk werken heeft aangeraden niet naar het volgende gesprek te gaan omdat ik daar emotioneel niet toe in staat ben. Heeft dit juridische gevolgen? Ik ben eigenlijk gewoon te ziek voor dergelijke gesprekken. Ik hoor het graag.

Beste vraagsteller,

Het is belangrijk dat u de bedrijfsarts bezoekt. Belt u met de organisatie om uw situatie aan de casemanager uit leggen, zodat deze ofwel een afspraak maakt op een later moment of een telefonisch consult plant. U mag altijd iemand meenemen naar de afspraak. Zeker nu u zegt psychische klachten te hebben is het in uw voordeel om u verhaal daar te doen. Juridische gevolgen kunnen toenemen als de werkgever niet in staat is om u te (laten) controlen door de arts.

Maakt u vooral gebruik van de kennis en kunde van de bedrijfsarts en wees niet bang voor een bezoek. U kunt er uw voordeel mee doen.

Succes en een spoedig herstel gewenst.



Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag