Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Sinds 1 september ben ik werkzaam voor een onderwijsinstelling. Ik krijg elke maand keurig mijn salaris uitbetaald. Ook ontvang ik elke maand een loonstrook. Op de loonstrook staat vermeld dat ik in dienst ben van 1 sept. 2012 tot en met 31 juli 2013.
Tot op heden heb ik nog geen arbeidsovereenkomst/akte van aanstelling oid ontvangen. Binnen het onderwijs is het redelijk normaal dat je dit pas ontvangt als je al werkzaam bent.
Echter nu heb ik op 25 april jl. een brief gekregen waarin staat dat mijn contract niet verlengd wordt. Deze brief moest ik tekenen en een kopie retour geven. Ik heb deze brief getekend met de tekst: 'voor gezien onder voorbehoud van ontvangst contract'.
Mijn echtgenoot zegt nu dat ik een contract voor onbepaalde tijd zou hebben omdat ik werk zonder contract. Dit was 'vroeger' in veel gevallen zo geregeld. Hoe is dat nu het geval?
Ik heb duidelijk aangegeven dat ik het contract nodig heb om per 1 augustus een uitkering aan te kunnen vragen. Liever heb ik natuurlijk dat ik een vast contract zou hebben.
Wat is in mijn geval verstandig? Moet ik contact zoeken met een rechtshulpverlener via mijn rechtsbijstandsverzekering of kunt u mij op weg helpen?



Uw echtgenoot heeft geen gelijk. Het contract loopt van rechtswege af op 31 juli a.s. Uw werkgever heeft u daarvan op de hoogte gesteld. U kunt uw WW online aanvragen op werk.nl. Het zou fijn zijn als u alsnog uw contract ontvangt, maar een uitkering aanvragen kan ook zonder overeenkomst.



Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag