Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Schoonzoon eist €250.000,- voor juridisch eigendom woonark

Wij, echtpaar, gaan op een landtong wonen die is gekocht door mijn dochter en haar man. Op de landtong staat aan het water een oude woonark. Deze is inmiddels gesloopt om op de bestaande bak een nieuwe ark te bouwen. In de aankoopakte van mijn dochter/man is vermeld dat het de grond van de landtong is gekocht voor € 180.000,- en de ark voor € 250.000,-. Wij hadden afgesproken dat wij de kosten van de nieuwbouw wilden betalen. Er wordt inmiddels volop gebouwd. Mijn schoonzoon geeft echter aan dat als wij eigenaar willen worden van de nieuwe ark dat wij boven op de nieuwbouwkosten ook nog € 250.000,- moeten betalen om juridisch eigenaar te kunnen worden van de ark. De ark gaat dan totaal zo'n € 450.000,- Daarvoor moeten wij dan een hypotheek nemen van € 250.000,- bij hem. Dat wil hij notarieel vastleggen. Ik heb daar een slecht gevoel bij. Is dat terecht. Onze bestaande woning is inmiddels verkocht.

???? -> ik krijg de indruk dat uw schoonzoon een slaatje uit de zaak wil slaan. Ik zou dan ook eens een goed gesprek met hem en uw dochter aan gaan. Lost dat neits op, ga dan zsm naar een gespeclaliseerd advocaat (www.zoekeenadvocaat.nl). Vaak is het eerste gesprek (max. half uur) gratis. Helaas kunnen mijn kantoor en ik u niet bijstaan nu wij met name andere zaken doen.

Beoordeel dit antwoord:

Ik denk dat uw schoonzoon zich realiseert dat de ligplaats ongeveer dezelfde waarde vertegenwoordigt als de nieuwe aanbouw. Ligplaats plus nieuwe ark kost tegenwoordig ongeveer dat bedrag en wordt ook zo getaxeerd. Misschien kunt u een andere constructie verzinnen, bijvoorbeeld dat u de ligplaats huurt of in erfpacht neemt.

Beoordeel dit antwoord:

Beste, ik denk dat tenminste "bijzonder" is dat nu deze discussie ontstaat. Ik vraag me wel af hoe de overeenkomst die u al gesloten had, uitgelegd moest worden. U heeft immers al afgesproken dat u €250.000,00 moest betalen voor een ark. Bedoelde u daarmee dat u dat bedrag voor de "nog te bouwen" ark zou betalen? of voor de oude? Als het dit laatste is, wat is er dan afgesproken over de kosten? Al met al een boel vragen die eerst besproken moeten worden voordat een inhoudelijk antwoord gegeven kan worden vrees ik. U mag altijd bellen, binnen mijn kantoor is één van de specialisaties het behandelen van contractvragen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag