Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Samen met een zakenpartner wil ik graag een nieuw bedrijf starten. Omdat hij de zaak volledig financiert is zijn voorstel om de aandelen onder te brengen in een STAK en de aandelen te certificeren. Nu is mijn vraag of die gecertificeerde aandelen ondergebracht kunnen worden in mijn eigen ( nog op te richten ) bv of kan dit alleen op naam? Ik heb het idee om zelf twee bv's op te richten en de certificaten onder te brengen in de eerste en de andere zaken te regelen vanuit de tweede. Kunt u mij vertellen wat ik het beste kan doen?

Dank voor uw vraag op Rechtswinkel.nl. Ik ben een masterstudent en (nog) geen specialist in het vakgebied waar uw vraag betrekking op heeft. Ik heb echter onderzoek voor u gedaan en kom tot de volgende conclusie.

Certificaten van aandelen kunnen worden ingebracht in een besloten vennootschap en hoeven dus niet per definitie op naam van een natuurlijk persoon te staan. Zij kunnen in de jaarrekening namelijk worden ondergebracht bij de financiƫle vaste activa. Zie voor de wettelijke bepaling http://tinyurl.com/qdpybqu .

Heb ik uw vraag zo voldoende beantwoord? Dan verzoek ik u vriendelijk deze te beoordelen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag