Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Salaris komt niet overeen met het salaris in contract

Ik heb een nieuwe baan waarbij ik mijn contract hebt ondertekend samen met de HR manager van het bedrijf. Nu heb ik mijn eerste salaris gekregen en hier is mijn salaris lager bruto/netto als wat in mijn contract staat vermeld.
Ik heb gebeld met het bedrijf en de mevrouw in kwestie vertelde aan mij dat mijn salaris klopt en dat wat in het contract staat een foutje is. Scheelt €654 bruto. Mogen zij dit zomaar veranderen?

Nee, tenzij het verschil zo groot/absurd is dat u zelf ook wel had moeten begrijpen dat het in de arbeidsovereenkomst vermelde bedrag een vergissing is.
Indien u weet dat een fout is gemaakt, bijvoorbeeld indien de (mondeling) gemaakte afspraak anders luidt, en de werkgever kan dat bewijzen, dan trekt u mogelijk ook aan het kortste eind.
U zou de werkgever moeten sommeren om alsnog het overeengekomen (hogere) salaris te voldoen. Indien te laat betaald is, kunt u ook aanspraak maken op de wettelijke vertragingsvergoeding (en wettelijke rente). Als u wilt overleggen, mag u gerust vrijblijvend bellen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag