Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Salaris inhouden

Ik ben vrachtwagenchauffeur en, vervoer brandstoffen.
De planning had mij 3 ritten gegeven, de eerste rit was een klant die alleen na sluitingstijd geleverd moet worden, ik kon daar dus niet als eerste heen, en had de planning een app gestuurd dat ze deze moesten aanpassen, de planning heeft dit bericht ook gelezen een halfuur nadat ik deze gestuurd had maar, hebben hier niks mee gedaan dus ik heb zelf het werk aangepast en heb mijn eerste rit als 3 gedaan en, op een ander depot geladen waar we heel vaak laden, nu heeft mijn werkgever zonder wat te melden 780 euro van mijn salaris ingehouden omdat hun een rekening van 1560 euro hebben gekregen omdat ik op een ander depot heb geladen.

De planning heeft dus zijn zijn werk niet goed gedaan omdat ze een rit plannen die nooit als eerste geleverd moet worden is algemeen bekend, en het niet reageren op mijn app.
Ik was niet op de hoogte dat de werkgever een hoge rekening zou krijgen voor het laden op dit depot, omdat we hier heel vaak laden.

Wat kan ik hier mee doen?
Ik heb morgen een gesprek met mijn werkgever.

U moet bezwaar maken tegen de verrekening. Vooralsnog zie ik geen grond om dergelijke kosten bij u neer te leggen. Ik kan mij ook voorstellen dat een eventuele rechter tegen een dergelijke verrekening onder de geschetste omstandigheden zeer kritisch zal aankijken. In feite hebt u een loonvordering en zou u ook de wettelijke vertragingsvergoeding en wettelijke rente kunnen vorderen. Neemt u gerust vrijblijvend contact met mij op om over uw zaak te overleggen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag