Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ruim een maand geleden ben ik vertrokken uit mijn appartement. Toendertijd heb ik 795,- euro borg betaald (1 maand), bij het vertrekken uit het appartement gaf de verhuurder aan dat de borg zo snel mogelijk terug te betalen. Tot op heden heb ik nog niets ontvangen, dit terwijl er vanaf de vertrekdatum al iemand anders in het appartement woont. In het contract staat vermeld dat de huurders de borg 3 maanden vast kunnen houden. Dit lijkt me erg lang, zeker nu er al iemand anders in het appartement woont en het lastig zal worden om schade aan het appartement aan mij toe te rekenen (deze was er overigens niet).

De verhuurder heeft nu dus 2x borg in bewaring, 1x van mij en 1x van de huidige bewoner. Ook dit lijkt me niet eerlijk.

Is er een wettelijk vastgestelde termijn voor een verhuurder om de borg vast te houden? Of zijn er andere wetten/bepalingen die iets zeggen over de procedure die aan een borg vastzit?

Alvast bedankt voor uw tijd.

Met vriendelijke groet.

De verhuurder dient de borg terug te geven zodra de woning bij oplevering is geïnspecteerd en geen schade is vastgesteld.

U kunt de verhuurder door een aangetekende brief in gebreke stellen. U dient de verhuurder dan te sommeren de borg binnen - bijvoorbeeld - acht dagen terug te betalen. Doet de verhuurder dat niet, dan kunt u de vordering uit handen geven aan een advocaat of incassobureau.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag