Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Rondom mijn huis ligt landbouwgrond (van mijn buurman) die vroeger gebruikt werd als grasland of maisveld. Nu wordt de grond verpacht aan een bomenkweker die alles vol plant met bomen (de meeste voorzien van bamboestokken) zodat ik mijn uitzicht kwijt ben en er is een doorgang gemaakt langs mijn huis waarover alle verkeer gaat van en naar de verpachte grond (deze overgang is ook over grond van de buurman). Wij ondervinden hier nogal wat hinder van. Een aantal jaren geleden is hier een ruilverkaveling geweest waardoor de grondbezitters de meeste grond vlak bij huis kregen te liggen en er aanvoerwegen zijn verdwenen. Ik ben er echter alleen maar op achteruit gegaan. Mijn belangrijkste vragen in deze zijn nu: Mag alles zomaar volgeplant worden met bomen? (sommige meer dan 3 meter hoog) en mag die doorgang er zomaar neergelegd worden.

Beste vraagsteller,
er kunnen twee wegen bewandeld worden:
een is de civiele waar het burenrecht geldt en men tot op zekere hoogte van elkander heeft te dulden hinder door geluid, stank, stof of lichtontneming, de vraag is of die grens is bereikt. Dan is of kan er sprake zijn van onrechtmatige daad.
De andere route is de bestuursrechtelijke weg waar het bestemmingsplan wel eens doorslaggevend kan zijn bij het beantwoorden van de vraag of uw buurman wel zulke hoge beplantingen mag hebben en een doorgangsroute.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw antwoord, de eerste optie bewandel ik niet want daar is het niet erg genoeg voor en we hebben een leuke buurt dus de gunfactor is ook best groot.
Wel zal ik eens bij de gemeente langsgaan en eens informatie inwinnen over het bestemmingsplan.
Bedankt!



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag