Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Recht op ANW-hiaatgat uitkering van ex werkgever?

Goedemorgen.
Mijn man heeft bij ING gewerkt van 1976 tot mei 2010 (reorganisatie) eerder genaamd postcheque- en girodienst, toen Postbank en heden ING.
Hij heeft in die jaren van zijn salaris elke maand premie anw-hiaat betaald, werkgever hield dit via loon in, dit heeft hij betaald tot datum reorganisatie.
In 2015 heeft ING deze anw-hiaatverzekering overgedragen aan Nationale Nederlanden en werknemers voor eigen keus gesteld. Maar mijn man was toen niet meer in dienst. Hij is echter helaas overleden op 22-2-2021. Mijn vraag is nu: is er enigszins nog recht op de reeds jaren betaalde premie anw-hiaat? Of zijn we dat gewoon kwijt. Ik krijg via SVB geen anw uitkering, want ik heb geen dochter van 18 die ik moet verzorgen en ik ben ook niet 45% arb.ongeschikt. Ik ben zelf 64 en in 2008 door reorganisatie eruit gegaan bij mijn werkgever. dank u voor uw aandacht. m vr gr

Deze vorm van verzekeren dekt het gat tussen geen of minder recht op anw voordat u de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. U hebt in beginsel dus naar mijn weten recht op uitkering voor die periode en u kunt dit voorleggen aan de polishouder. Die zal waarschijnlijk verwijzen naar algemene voorwaarden en wat er gebeurt met de verzekering als er geen premie meer wordt betaald of als de werknemer zich niet heeft uitgelaten over een te maken keuzen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag