Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Proeftijd en ziekmelding

Geachte Jurist, ik ben onlangs begonnen aan een nieuwe baan. Ik heb een arbeidsovereenkomst met een bepaalde tijd van 6 maanden met 1 maand proeftijd (nu lees ik dat dit eigenlijk niet mag proeftijd in mijn overeenkomst - hier was ik niet vanop de hoogte). Ik kom uit de WW. Nu heb ik mij na een aantal dagen ziek moeten melden bij mijn nieuwe werkgever. Mijn werkgever zegt nu de arbeidsovereenkomst op - "beƫindiging valt binnen de proeftijd en daarom is er geen sprake van opzegtermijn". - Ik heb me ondertussen ook ziek gemeld bij het UWV dit moest ik doen van mijn werkcoach. Ik merk dat ik in de war ben en dat ik niet weet wat nu mijn rechten zijn / hoe hiermee om te gaan?. Alvast enorm bedankt voor de informatie

Een proeftijdbeding in een arbeidsovereenkomst voor 6 maanden is niet geldig. Daarmee is het ontslag niet geldig, want ik neem aan dat de werkgever uw toestemming niet heeft voor het ontslag en ook geen ontslagvergunning heeft. U dient (via de rechter) het ontslag te vernietigen (binnen 2 maanden!) en te vorderen dat de werkgever het loon doorbetaalt. Neemt u gerust vrijblijvend contact met mij op. Ik kan u bijstaan, wellicht zelfs op prodeo-basis.

Beoordeel dit antwoord:

De genoemde termijn van 02 maanden is fataal. Ga daarom zsm naar een gespecialiseerd arbeidsrechtadvocaat (lid specialisatievereniging). Zoals Van Orsouw terecht opmerkt is het ontslag neit-rechtsgeldig. U heeft dan ook een sterke zaak. Bij een proeftijd in strijd met de wet geldt er namelijk geen proeftijd.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag