Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


per 6 juni liep mijn contract af en is niet verlengt. met het salaris van april/mei en het vakantie geld deed hij al moeilijk met betalen. telkens weer andere smoesjes. uiteindelijk na veel bellen heb ik het 10 dagen te laat gekregen. maar nu moet ik mijn eindafrekening nog krijgen. salaris van 2 weken en niet opgenomen vrije dagen. had het 1 juli moeten hebben op mijn rekening. ik had hem gebeld maar deed weer moeilijk. smoesjes over uwv dat het hun schuld is en dat ik nog een rekening open heb staan van 12 euro ofzo. maar diezou hij eraf trekken. maar nog steeds geen eindafrekening. dus heb ik een aangetekende brief verstuurd met dat hij binnen 10 werkdagen moet zorgen dat het op mijn rekening staat. van de week nog per sms een herindering gestuurd. maar totaal geen reacties. wat nu? de dagen zijn verstreken. ik moet toch gewoon mn geld krijgen? ik sta toch in mijn recht? hij mag toch niet mn eindafrekening inhouden omdat die 12 euro niet betaald is?

Een eventuele verrekening van een kostenpost staat niet in de weg voor werkgever om tijdig loon te betalen. U heeft al een brief gestuurd, maar heeft u ook aangekondigd dat u na die datum wettelijke rente en verhogingen gaat berekenen? U kunt het beste alsnog een voorbeeldbrief op internet zoeken (loonvorderingsbrief) en nogmaals uw zaak goed voorbereiden. Betaald de werkgever dan niet dan kunt u altijd naar de rechtbank om uw gehele vordering te krijgen inclusief de verhogingen en rente. Een werkgever laat het meestal na een goede loonvorderingsbrief wel achterwege om niet te betalen, want u kunt immers rechtsmaatregelen nemen. Komt u er met het internet niet uit, wil ik u helpen tegen een klein tarief om uw geld snel te krijgen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

in de aangetekende brief heb ik aangekondigd over de rente en verhogingen enz. en dat de kosten die ik maak bij een advocaat voor zijn rekening vallen. ik heb een voorbeeldbrief van juridisch loket.nl gebruikt. maar hij reageert er totaal niet op. maar als ik naar de rechtbank ga worden dan de kosten direct verhaald bij mijn ex werkgever of moet ik die eerst zelf betalen en dan zelf zorgen dat hij betaald? want dat gaat hij zo ie zo niet doen.


De voorschotten en kosten worden uiteindelijk bij een vonnis verdeeld of helemaal toegekend aan de werkgever. Deurwaarders zullen die kosten eerst voorschieten of via uw jurist/advocaat laten lopen.
Leest u op www.rvr.org of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand (toevoeging).

U kunt altijd vrijblijvend met mij bellen om uw kwestie door te nemen.


Beoordeel dit antwoord:

In aansluiting op het overigens goede advies van mijn collega mevr Polderman wijs ik u er op dat u de kosten van de deurwaarder en het griffierecht zelf moet voorschieten. Daarnaast is het in het algemeen zo dat de werkgever veroordeeld om die kosten aan u terug te betalen evenals de kosten van rechtsbijstand als u een juridisch deskundige inschakelt. Maar voor de kosten van rechtsbijstand wordt een standaardbedrag toegewezen dat meestal niet voldoende is om uw juridisch adviseur te betalen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag