Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Overspannen thuis door arbeidsconflict

Goedemiddag, Ik zit overspannen thuis door een arbeidsconflict. Nu heb ik dinsdag een gesprek gehad met een mediator en mij werkgever. Ik mag terug komen door middel van re-integratie of als ik dat niet zie zitten moesten we maar afscheid nemen. Nu heb ik een andere baan aangeboden gekregen bij een andere werkgever waar ik helemaal enthousiast van wordt. Nu is mijn vraag kan ik ziek ontslag indienen of vaststellingsovereenkomst, want naar mijn idee is deze situatie niet meer werkbaar. En moet ik dan nog aan het werk, want dat zie ik echt niet zitten. Graag hoor ik van U.
Met vriendelijke groet,

Tijdens ziekte kan worden opgezegd en ook een vaststellingsovereenkomst kan worden aangegaan. U ontvangt dan echter geen uitkering indien u daarop een beroep zou willen doen. Dat moet u zich dus realiseren. Indien in een vaststellingsovereenkomst een ontslagvergoeding wordt overeengekomen en u zou verzwijgen dat u een nieuwe baan hebt, zou de huidige werkgever, als hij daar achter komt, onder omstandigheden de ontslagvergoeding later kunnen terugvorderen. Het advies is om een eventueel aangeboden vaststellingsovereenkomst altijd vooraf juridisch te laten toetsen.
U moet de opzegbepalingen, zoals de overeengekomen opzegtermijn, in acht nemen anders kunt u aansprakelijk worden. Onder omstandigheden kan het goed werknemerschap meebrengen dat u aan uw nieuwe werkgever moet melden dat u arbeidsongeschikt bent, hoewel aan de werkgever geen medische informatie hoeft te worden verstrekt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag