Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Op zaterdag sta ik in mijn eentje in een winkel. Ik ben een 22 jarige student en heb dit baantje om bij te verdienen.
Toen ik tijdens mijn (betaalde) pauze mijn telefoon (Iphone 4S) op tafel had liggen, kwam er een klant binnen. Toen ik even niet oplette heeft de man mijn Iphone gestolen.

Mijn baas vindt dat zij niet aansprakelijk zijn voor mijn persoonlijke eigendommen. Ik heb geen kluis, en er worden ook geen andere veiligheidsmaatregelen genomen. Hun verzekering wilt niets vergoeden.

Nadat ik een mailtje heb gestuurd met daarin voorbeelden van werkgeversaansprakelijkheid (Artikel 7:658 BW) hebben zij gezegd dat zij mij 100 euro willen vergoeden.

Nu is mijn vraag, wie is aansprakelijk? En wat zijn mijn rechten?



Uw werkgever zal zich beroepen op lid 2 van het genoemde artikel:

De werkgever is jegens de werknemer aansprakelijk voor de schade die de werknemer in de uitoefening van zijn werkzaamheden lijdt, tenzij hij aantoont dat hij de in lid 1 genoemde verplichtingen is nagekomen of dat de schade in belangrijke mate het gevolg is van opzet of bewuste roekeloosheid van de werknemer.

U doet er verstandig aan om het aanbod van de werkgever te accepteren, aangezien deze zal stellen dat u uw telefoon in uw broekzak had kunnen stoppen ipv neer te leggen in de winkel.

Uiteraard moet uw werkgever zorgen voor een afgesloten ruimte voor uw persoonlijke spullen (jas, tas etc). Niet duidelijk is waar u deze nu opbergt.



Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag