Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Op mijn website heb ik een foto geplaatst waarvan mij niet duidelijk was dat hier auteursrecht op berustte. Onlangs heb ik van een advocaat een sommatie ontvangen om de foto te verwijderen alsmede om hier een vergoeding voor te betalen. Nu heb ik de afbeelding onmiddellijk verwijdert maar ik wil hier geen vergoeding voor betalen. Elders op internet heb ik gelezen dat er pas een vergoeding mag worden geeist nadat er eerst gevraagd is het beeldmateriaal te verwijderen. Klopt dit?

Beste vraagsteller,
dat is meer een coulanceregeling want dat er onrechtmatig gebruik wordt gemaakt van een foto staat dan vast, dwz als u dit niet tegenspreekt. Een redelijke vergoeding hangt samen met het feit of u wel dan niet de naam van de maker hebt vermeldt, hoe lang de foto online staat en/ook of u deze op een denigrerende wijze hebt veranderd.

Waarom stelt u dat het voor u niet duidelijk was dat er auteursrechten op de foto rusten? Verder denk ik dat u best kunt onderhandelen over de vergoeding met de advocaat.

Beoordeel dit antwoord:

U heeft in strijd met de auteurswet gehandeld en op grond daarvan kan schadevergoeding worden geclaimd. Het is daarvoor niet nodig dat eerst gevraag wordt het beeldmateriaal te verwijderen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag