Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Op het internet vond ik volgende verklaring over een getypte brief die door een handschriftdeskundige was nagekeken. Men wilde bewijzen dat de brief, waarover sprake is, door de moeder werd geschreven en wil men haar betichten van oplichting. Volgens een handschriftdeskundige is deze brief niet door Jens zelf geschreven, vanwege de schrijfstijl (onder andere door de voltooid verleden tijd vorm, negatief ipv positief) maar dit zou door iemand anders geschreven zijn om medelijden/sympathie te wekken. Volgens deze verklaringen zou moeder dus diegene zijn die deze brief zelf geschreven heeft.
Mijn vraag: Het betreft hier een getypte brief; hoe kan een handschriftdeskundige hieruit bepalen wie hem heeft "geschreven" en met welke opzet? Ik dacht dat een handschriftdeskundige aan de hand van schrift (en indien in bezit van vergelijkingsmateriaal) zulke uitspraken kan doen. Ik heb dan ook mijn vraagtekens over dit zogenaamde bewijs.

Het is uiteindelijk de rechter die het bewijs weegt en niet de handschriftdeskundige. Dus als de rechter twijfelt over de verklaring van de handschriftdeskundige dan kan hij dat bewijs ter zijde leggen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor Uw antwoord.
Maar kan je als handschriftdeskundige enige informatie halen over wie en wat als het om een getypte brief gaat?


Ik ben geen handschriftdeskundige dus ik kan u daarop geen antwoord geven.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel voor de informatie
Vriendelijke groeten en fijne avond verder



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag