Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Op dit moment heb ik een arbeidsconflict met mijn werkgever. Mijn werkgever wil mij namelijk terugplaatsen van Manager naar teamleider.

Eind vorig jaar heb ik mijn werkgever te kennen gegeven niet voldoende uitdaging te zien in mijn huidige functie en elders een verbeterde aanbieding te hebben ontvangen. Hierop volgend heeft mijn werkgever mij een verbeterd contract aangeboden en hebben we in gezamenlijk overleg besloten dat ik de functie Service Manager invulling ga geven.

Het bedrijf waarvan ik een aanbieding heb ik ontvangen, heb ik te kennen gegeven bij mijn huidige werkgever te blijven werken.

Uiteindelijk heeft het enige tijd geduurd voordat de papieren in order waren maar eind februari is uiteindelijk alles getekend. Het gaat om een overeenkomt voor onbepaalde tijd (Er is geen proeftijd opgenomen in de vernieuwde overeenkomst).

Afgelopen week heeft mijn werkgever te kennen gegeven mij terug te willen plaatsen naar mijn voorgaande functie (naar slecht ruim 1 maand). Mijn werkgever geeft aan dat het niveau van mijn afdeling in zijn ogen niet voldoende stappen heeft gemaakt, hij had hier andere verwachtingen bij. In deze heb ik mijn werkgever gevraagd dit nader te onderbouwen gezien de korte periode. Daarnaast is er gedurende deze periode geen enkele keer te kennen gegeven dat men ontevreden is over mijn functioneren.

Het (tot op dit moment mondelinge) voorstel wat ik nu heb gekregen is als volgt. Mijn werkgever betaald tot het einde van het jaar hetzelfde salaris, op het einde van het jaar zal bepaald worden wat hiermee gaat gebeuren. Mijn auto van de zaak zou ik nog 2 á 3 maanden mogen blijven rijden (ik heb 2 weken terug circa € 10.000 verlies geleden door het verkopen van mijn particulieren voertuig aan een dealer).

Ik ben 26 en moet hierdoor uiteraard nog ervaring op doen als manager, dit klopt. Echter was dit geen verassing, hierin is sinds eind afgelopen jaar natuurlijk niet veel veranderd. Ik zou hierin begeleid worden worden (is niet gebeurd). Daarnaast ben ik nu ook niet in de mogelijkheid mij te verbeteren.

In deze heb ik mijn werkgever gevraagd de beweegredenen en het voorstel even schriftelijk aan mij te bevestigen. Daarnaast heb ik aangegeven dat ik op dit moment redelijk emotioneel ben en het voor zowel mijzelf als de organisatie beter is om de rest van de week verlof op te nemen.

Zou u mij misschien aan kunnen geven welke stappen ik in deze het beste kan nemen en wat ik zeker niet moet doen.

Wat een vervelende situatie waarin u terecht gekomen bent. Ik kan mij voorstellen dat u even op adem wilt komen en de rest van de week verlof neemt. De vraag is wat u wilt. Laat ik voorop stellen dat ik vind dat u gelijk heeft. Een werkgever kan niet na een maand al een goed oordeel vormen over uw functioneren en al helemaal niet als er geen begeleiding is geweest. Dus als u er voor wilt gaan dan moet u aan uw werkgever aangeven dat u zijn standpunt niet deelt en dat u de baan wilt houden maar wel begeleiding wil zoals afgesproken. Als uw werkgever u wil terugplaatsen naar teamleider omdat hij u niet geschikt vindt als manager en u accepteert dat niet dan loopt u wel de kans dat op elke slak zout gelegd gaat worden en dan wordt het blijven werken niet prettig.

Beoordeel dit antwoord:

Beste vraagsteller,

Uw werkgever geeft aan dat u (al) na een maand niet functioneert in uw nieuwe functie en wil u in een andere (lagere) functie zetten. U geeft aan dat u niet disfunctioneert maar dat u tijd nodig heeft om u in uw functie te ontwikkelen. Als de werkgever u in een andere functie wil plaatsen wil hij ook de arbeidsvoorwaarden aanpassen begrijp ik. Geen leaseauto meer en vanaf volgend jaar waarschijnlijk een lager salaris.

Indien u zich wilt verweren tegen deze demotie of overplaatsing, zult u een brief moeten schrijven aan uw werkgever en betwisten dat u disfunctioneert. Ook dient u aan te geven dat u beschikbaar blijft voor het eigen werk en dat u niet instemt met de veranderingen in het arbeidsvoorwaarden pakket.

Als u samen met een arbeidsrechtjurist naar een goede oplossing wilt zoeken dan kunt u met een van de juristen op deze site contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag