Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Op 6 februari 2012 ben ik aangehouden door de politie en bij het blazen bleek iets te veel alcohol. Auto moest ik laten staan, rijbewijs werd ingenomen en ik zou horen wat de rechter met mijn rijbewijs en overige geldboete zou doen. Na 6 maanden kreeg ik mijn rijbewijs terug en bericht van het CBR dat ik het alcoholslotprogramma moest gaan volgen. Rijbewijs is toen omgezet naar een 103 rijbewijs, alcoholslot is ingebouwd, cursus is gevolgd en rijd nu al bijna 1 jaar met slot (nog 1 jaar te gaan en dan zijn die 2 jaar voorbij). Wel wacht ik nog steeds op een uitspraak van de rechter want daar heb ik nooit meer iets van gehoord. Kan dat nog komen of is dat op een gegeven moment voorbij? Medecursisten hadden allemaal al iets gehoord en sommige waren later aangehouden dan ik. Wat is het verstandigste om te doen?

Een gerechtelijke procedure kan met gemak twee jaar op zich laten wachten. Vooral niks doen is het advies. Tenzij u slapende honden wil wakker maken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de snelle reactie. Is er ooit kans dat zo'n zaak verloopt want ik kan helemaal nergens iets vinden over verjaring bij dit soort zaken. Ergens moet ik toch een keer zeker weten dat ik niet nog eens een enorme geldboete krijg, want dat hele kansloze alcoholslot heeft me al enorm veel geld gekost.


De verjaringstermijn is 6 jaar. De CBR maatregel staat compleet los van de strafzaak dus u kunt zich daarover niet beklagen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag