Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


op 28 maart is onze 2e dochter ter wereld gekomen(4wkn te vroeg) en om volledig voor hun te zorgen heb ik besloten te willen stoppen met werken.
ik zou rond 5juli weer moeten gaan werken bij het bedrijf waar ik nu 7 jaar in dienst ben.
ik weet niet wat het goede moment is om ontslag te nemen, dit ivm uitkeringen e.d en ik zie het niet zitten om juli en aug nog te moeten werken ivm eventueel opzegtermijn.(tot op heden heb ik nog geen contact gehad met mijn directe leidinggevende,dus u zult begrijpen dat ik er erg tegenop zie!)kunt u mij een advies/uitleg geven.



Als u zelf ontslag neemt, heeft u geen recht op een WW-uitkering. Verder kunt u nu alvast ontslag nemen tegen de opzegdatum van bijv. 1 juli (tot het einde van uw ziektewetuitkering). Uw opzegtermijn is minimaal een maand (uw overeenkomst of CAO kan een langere termijn bepalen). Met de werkgever kunt u met wederzijdse instemming ook iets anders overeenkomen. Het is wel zo redelijk om uw werkgever z.s.m. in te lichten zodat deze een opvolger kan gaan zoeken.


Beoordeel dit antwoord:

U mag altijd met uw werkgever afspreken dat u geen of een kortere opzegtermijn heeft. Ik denk daarom dat het verstandig is als u wilt stoppen dat u zo snel mogelijk contact opneemt met uw werkgever om dit te bespreken. U kunt dan bijvoorbeeld afspraken dat het dienstverband eindigt op de dag dat uw bevallingsverlof afloopt. Op die manier houdt u de maximale ziektewetuitkering.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag