Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


op 27-7-2013 is tijdens het fietsen mijn voorvork van mijn racefiets afgebroken. met ambulance naar het ziekenhuis in Den Bosch. Gevolg,; gebroken middenhandsbeentje, hersenschudding, vele hechtingen in mijn gezicht, twee los ,en misschien gebroken voortanden en vele schaafwonden in gezicht, handen en knieƫn.
Nu blijkt dat de voorvork niet goed was en er door de fabrikant een terugroepactie van dit type voorvork is geweest.Alleen de winkel waar ik het frame heb gekocht heeft mij hiervan nooit op de hoogte gebracht.
Ondertussen heeft de winkelier mij een duurdere fiets aangeboden maar wil niet voor de medische onkosten opkomen.
Ik heb geen rechts bijstand verzekering en ik vraag me af hoe ik nu moet handelen.

Ik adviseer u om de winkelier en de fabrikant of importeur aansprakelijk te stellen voor de schade die u heeft geleden. Er is een ondeugdelijk product geleverd en daarom kan in redelijkheid worden gesteld dat u vergoeding moet krijgen van de schade die u daardoor heeft geleden. Ik adviseer u dan ook om zelf of door een jurist een brief te laten sturen waarin u de winkelier en importeur of fabrikant in gebreke en aansprakelijk stelt voor uw schade

Beoordeel dit antwoord:

Beste vraagsteller,
zoals boven al blijkt is het mogelijk om meerdere partijen afzonderlijk en zelfs gelijktijdig aansprakelijk te stellen voor uw schade. Echter bestaat er voor wat betreft de aansprakelijkheid van de fabrikant/ producent een vergoedingsdrempel. Om die reden lijkt het aanspreken van de leverancier de eerste optie omdat u dan al uw schade ten gevolge van het gebrek kunt vorderen. Zeker gaat dat op als de fabrikant zich in het buitenland bevindt, dan zal de importeur een tweede mogelijkheid worden om schade te verhalen. Binnen Europa is het nog wel te doen , maar buiten haar grenzen een fabrikant aanzeggen wordt al moeilijker zeker omdat er wel eens andere regels kunnen gelden.

Beoordeel dit antwoord:

U vraagt wat u nu kunt doen nu u geen rechtsbijstandverzekering heeft. U kunt zich wenden tot een letselschadeburo, jurist of advocaat. Zij zijn doorgaans bereid de aansprakelijkheid kosteloos te inventariseren. Bij erkenning van aansprakelijkheid door een verzekeraar zullen de kosten van de jurist door deze verzekeraar vergoed worden. Het kost u doorgaans niets.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag