Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Op 12.08.2009 heb ik een tijdelijke contract gekregen en die is 3 keer verlengt. Op 11.11.2011 moet ik van mij werkgever 3 maanden in UWV . Na drie maanden , op 13.02.2012 , ben ik opnieuw in dienst bij dezelfde werkgever. Mijn vraag is, als binnenkort ook de drie contracten afgelopen zijn mag mijn werkgever mij opnieuw in UWV sturen voor 3 maanden enz.? Voor hoelang mag dat?

Uw werkgever mag u telkens drie contracten aanbieden als er maar minimaal 3 maanden tussen zit. Dit kan onbeperkt doorgaan volgens de huidige wetgeving. Mogelijk dat daarin overigens in de toekomst verandering in komt.

Beoordeel dit antwoord:



Uitgangspunt dat opnieuw in tijdelijke dienst treden na minimaal 3 maanden en een dag mogelijk moet zijn. Maar er zijn misbruiksituaties. Zo heeft de kantonrechter in Amsterdam (LJN BW6495; JAR 2012, 160) geoordeeld dat een werkgever misbruik had gemaakt van de situatie en/of het recht. In het vonnis herhaalt de rechter dat het in principe mogelijk is om na een pauze van drie maanden iemand opnieuw voor bepaalde tijd in dienst te nemen, maar de rechter vindt dat in dit geval sprake is van een schijnhandeling. De bedoeling van de werkgever was immers helemaal niet om de overeenkomst te beëindigen maar juist om deze voort te zetten. De rechter meent dat in zo’n situatie geen beroep kan worden gedaan op artikel 7:668a BW. De werkgever moet na het einde van het derde contract een keuze maken: een contract voor onbepaalde duur aangaan of de werknemer laten gaan.

Er lijkt dus in uw situatie sprake (de werkgever wil nl. met u verder) te zijn van misbruik van recht.

U kunt voor hulp vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere arbeidsrechtjuristen hier, bijv. via de link 'direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste,
Bedankt. Het is zo dat mijn werkgever heeft mij zelf uitgepraat om verder de gaan na die 3 maanden UWV . Mijn werkgever zegt zelf dat ik erg goed ben in wat ik doe en dat ik super flexibel ben, mijn teamleider is zeer tevreden op mijn werk maar mijn leeftijd (51 jaar) en het feit dat ik loonbeslag heb , spelen een belangrijke rol en ik zou waarschijnlijk nooit een vastcontract hebben. Als U denkt dat toch een kleine kans bestaat dat ik een vastcontract zou kunnen krijgen dan zou ik heel graag iets willen doen. Mijn collega die een jaar later dan mij in dienst is getreden en die nieuw op de 3 contract is krijg wel een vast contract, maar hij is veel jonger dan mij.
Met vriendelijke groet




U kunt voor vrijblijvend overleg rechtstreeks contact opnemen met mij via de link 'direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag