Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Onze zoon is overleden hij heeft een deel van een pand als zijn woning het andere deel is van een vriend.
Zij hebben een kruislingse ORV afgesloten de hypotheek is verpand. De verzekering is uitgekeerd en het deel van onze zoon is ingelost.
Wij willen dat deel verkopen alleen eist zijn vriend het bedrag van 110.000,- op alszijnde dat het van hem is door de ORV. en de kruislingse afsluiting. maar wij hebben geen geld. En volgens ons heeft kruislingse afsluiting alleen te maken voor de belasting als er geld te verdelen zou zijn.
Hoe zit dit juridisch en hoe sterk staan wij als erfgenamen (ouders en broer) er is geen testament en de vriend is geen partner en er is ook geen samenlevingscontract.

Een ingewikkelde situatie. Ik adviseer u om een erfrechtadvocaat te raadplegen die ook thuis is in het verzekeringsrecht. Het voor deze site een te gecompliceerde kwestie.
Om u een beetje op weg te helpen: kennelijk is de hypotheekbank de begunstigde voor de uitkering. Van belang kan zijn wie de verzekering heeft gesloten, wie de premie heeft betaald, is er een hoofdelijke aansprakelijkheid voor de hypotheekschuld en hoe was de onderlinge draagplicht was voor de betalingen aan de hypotheekbank.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag