Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Onze vader (4 kinderen) is in 1989 overleden. Een paar jaar ervoor is hij getrouwd met zijn 2e vrouw, want hij was weduwnaar sinds 1981. Na zijn overlijden is ons erfdeel vastgesteld. Dit zou opeisbaar zijn na haar overlijden. Nu is ons ter ore gekomen (we hebben geen kontakt meer met haar) dat dat zij ons erfdeel heeft opgemaakt en bijna niets meer heeft. Kan dat zomaar en wat kunnen we nog doen?

u zou het erfdeel alsnog kunnen opeisen, indien zij overlijd en dan deze verhalen op haar nabestaande. U zou nu in iedegeval haar ingebreken kunnen stellen en de vordering op haar verhalen, eventueel compleet met vonnis voor een executoriale titel.
niettemin adviseer ik u voor u dit gaat doen contact op te nemen met een notaris bij u in de buurt voor een advies in deze

Beoordeel dit antwoord:

Ervan uitgaande dat u het erfdeel van uw moeder al heeft gekregen bij het overlijden van uw vader, en dat uw vader een zogenaamde ouderlijke boedelverdeling heeft gemaakt, wordt uw erfdeel in de nalatenschap van uw vader pas opeisbaar bij het overlijden van uw vader en/of in die gevallen, die in zijn testament zijn genoemd. Kijk dat voor de zekerheid eens na. Zijn tweede echtgenote is als enig eigenaresse verder vrij om te doen en laten wat zij wil, maar haar erfgenamen moet zich wel realiseren dat er in haar nalatenschap nog een vordering van jullie zit; als zij zuiver aanvaarden, erven zij alle rechten (weinig, begrijp ik) en alle verplichtingen (de schuld aan jullie), waarvoor hun vermogen aansprakelijk is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag