Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Onze dochter zou met een vriendje en zijn ouders op vakantie. De verkering ging vlak voor de vakantie uit en nu willen zijn ouders de kosten op ons verhalen. Hebben zij daar recht op?

Dag,
ja dat zou kunnen. Wat voor schade claimt de famile precies? Heeft men moeten annuleren of bijbetalen of was het de bedoeling dat uw dochter de reis keeg aangeboden ?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hoi,

Onze dochter kreeg deze reis aangeboden van de ouders van haar Ex-vriend.
Ze konden de reis (op 10% na) niet meer anuleren.
Ze willen dus dat wij 90% van het bedrag, tegen de € 900.00 terug betalen.

groet


Dag,
dan is het een geschenk en nemen de ouders op de koop toe dat de verkering voor de reis wel een kan bekoelen. Zelfs bij een verloving en verbreking is het moeilijk om dit soort kosten terug te vorderen. Nogmaals het is een gift, het risco dat uw dochter en hun zoon er niet van kunnen genieten lit aan de zijde van de schenker.

Beoordeel dit antwoord:

Een herroepelijke schenking (zodat de schenker hem kan terugdraaien), moet expliciet bij de schenking worden bedongen. In dit geval had de schenker bijv. kunnen vastleggen dat de schenking is gedaan onder de voorwaarde dat de relatie in stand blijft. Is zoiets niet gebeurd, dan geldt inderdaad: eens gegeven, blijft gegeven.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag