Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Onze dochter werkte sinds sept. 2008 bij Albert Hein. met een 0 uren contract. Nu hebben ze haar vrijdag jongstleden ontslagen omdat ze niet genoeg uren werkte (alleen op zaterdag i.v.m. school) Ze heeft zelf wel aangegeven dat ze best de zaterdag hele dag kan werken,
maar daar luisteren ze niet naar.Onze vraag is dus kun je iemand daar op ontslaan. en ze moest zelf naar Persoonality bellen en zeggen dat ze niet meer werkt bij de Albert Hein. ook zo raar zo ga je niet met mensen om.



Uw dochter kan een brief schrijven dat ze zich tegen het gegeven ontslag verzet. Ze heeft immers inmiddels een contract voor onbepaalde tijd met een gemiddelde arbeidsomvang van (waarschijnlijk) 8 uur per week. Een 0-uren contract verliest immers werking. (Leest u daar over op het internet; artikel 7:610b BW).

Uw dochter moet natuurlijk niet zelf ontslag nemen. Zij moet zich absoluut schriftelijk verzetten tegen het ontslag waarbij ze zich beschikbaar houdt voor de zaterdag, omdat ze nu eenmaal (altijd?) op zaterdag werkte. Tevens is een loonvordering mogelijk als ze niet wordt opgeroepen om te werken.

Indien u inhoudelijke hulp wenst dan kunt u tegen een redelijk tarief een arbeidsrechtjurist inschakelen. Ik help u hier graag bij.



Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag