Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Onze buren zijn begin december verhuisd (zij huurden de woning naast ons) en nu staat de woning te koop. Na enkele weken bleek dat er een waterleiding was geknapt en in onze kelder stond een laag water. Ik heb de makelaar van de buren gebeld om dit te melden. Hij heeft de hoofdkraan afgesloten. Toen heb ik de verzekering gebeld, zij laten een schoonmaakbedrijf de kelder leegpompen en drogen met apparatuur. (wij hebben trouwens een koopwoning) Echter na enkele weken is het vocht nog tot 2 meter in de muren van de kelder opgetrokken. Ik heb de makelaar weer gebeld om te vragen of de kelder van de buren wel droog was. Hij wilde geen informatie geven en verwees mij naar de makelaar in Amsterdam die als "huismeester" fungeert. Hij bevestigde dat de kelder droog was. Inmiddels is ons schoonmaakbedrijf in de woning naast ons geweest. Het blijkt dat de kelder helemaal niet droog is en het stucwerk van de muren valt. Zo wordt onze kelder natuurlijk ook nooit droog. De "huismeester" / makelaar heeft echter gezegd dat hij er niets aan gaat doen. (ze willen me ook niet vertellen wie de eigenaar is) Ik wil dat zij het probleem oplossen, zodat wij weer een droge kelder hebben. Wat moet ik nu doen?



Wie de eigenaar is, is eenvoudig te achterhalen via het kadaster. Vervolgens kunt u deze aansprakelijk (laten) stellen voor alle geleden en nog te lijden schade en tevens in gebreke inclusief sommeren de nodige actie te ondernemen en daarbij aankondigen dat indien men dat nalaat, u overweegt een procedure te beginnen.

U kunt voor meer advies/hulp vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere juristen hier, bijv. via de link 'direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord.

Ik help u hier graag bij.


Beoordeel dit antwoord:

U kunt via het kadaster achterhalen wie de eigenaar is van de woning. U moet de eigenaar van de woning in gebreke stellen. U kunt daarvoor gebruik maken van een van de standaarddocumenten op deze site. Als u dat zelf niet wilt of kunt doen dan adviseer ik u om juridische hulp in te schakelen. U kunt daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de juristen op deze site, bijv. via de link ' direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag