Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Onze buren hebben een flinke kavel.
Hier is al een schuur aan het huis gebouwd van ongeveer 10 meter lang en 4 meter breed. Aan de andere kant van de tuin is een overkapping gemaakt van 3 meter hoog en ongeveer 3 meter breed bij 7 meter lang. Deze staat tegen de schutting met 2 achterburen.er is geen mededeling gedaan voor aanvang van deze plannen en de buurman heeft met veel geluidoverlast deze aanbouw zelf gedaan.. Deze meneer is al 6 jaar aan hetvklussen tot frustratie van alle buurtbewoners. Tot afspraken komen over 'klustijden' is helaas niet mogelijk.
Voor zover wij kunnen zien is er geen vergunning aangevraagd voor deze aanbouw. Belangrijk lijkt mij nog te melden dat de achterkant van de overkapping mbt golfplaten is dichtgemaakt.
Wat is juridisch gezien toegestaan en kan ik de buurman aanspreken over de kwaliteit van de afwerking in mijn gezichtsveld?

Er mag vergunningsbewijs 30 m² aan bijgebouwen en/of overkappingen worden gebouwd. Als daaraan wordt voldaan, geldt er geen welstandstoets. Wel kan de gemeente optreden tegen extremiteiten op welstandsgrenzen, de zogeheten welstandsexcessen. U kunt het beste, als met de buurman niet te praten valt, even bij de afdeling Bouwtoezicht van uw gemeente langsgaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag