Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Onze aannemer is failliet. 1 Dag voor het faillissement kwam er nog een factuur voor termijn 6. Wij hebben deze niet voldaan. De eerste 5 termijnen zijn wel door ons voldaan en ook al het meerwerk is reeds betaald. De meerwerkzaamheden zijn nog niet uitgevoerd en ook de werkzaamheden die horen bij de eerste 5 termijnen zijn nog niet af. Wij hebben 80% betaald en volgens andere aannemer staat er voor 60%. Wij willen termijn 6 daarom niet betalen. Hoe pakken wij dit aan? Inmiddels is er een doorstart die zegt de aannemingsovereenkomsten niet overgenomen te hebben. Zijn wij nu vrij om zelf een aannemer te kiezen? Of moet dit eerst schriftelijk bevestigd worden?

De curator is uw gesprekspartner, niet de doorstarter, tenzij hij of de curator dat duidelijk stellen.

U kunt de curator een termijn stellen waarbinnen deze moet aangeven of het project door (onder zijn verantwoordelijkheid)wordt afgemaakt, met de boodschap dat u er anders van uitgaat dat u een andere aannemer kunt zoeken. U kunt ook aangeven het resterende niet uitgevoerde deel van de overeenkomst alsdan te ontbinden.

Verder geldt: niet meer betalen dan al is uitgevoerd, zolang u geen garantie heeft dat de resterende werkzaamheden dan ook keurig worden afgemaakt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag