Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Onterecht incassobureau ingeschakeld

In december 2018 zijn mijn ex-man en ik gescheiden, wij zijn destijds heel goed uit elkaar gegaan en we hadden daarna ook nog best goed contact. Wij hadden de afspraak dat ik met onze kinderen in het huis kon blijven wonen voor 5 jaar, maar dat is uiteindelijk 2 jaar geworden. Wij hebben toen afgesproken dat ik niks van de hypotheek hoefde te betalen, alleen een gedeelte van de hypotheekrente, omdat ik geen baan had en voor onze kinderen zorgde in dat huis. Ik heb netjes elke maand de hypotheekrente betaald zoals afgesproken. Echter in het convenant staat dat de helft van “alle” kosten van het huis voor mij zijn, maar dat hoefde niet van mijn ex-man, omdat ik dat niet eens kon betalen. Ik weet eerlijk gezegd ook niet waarom dat zo in het convenant staat, want tijdens het scheiden via de mediator was er al besproken dat ik geen “huur” hoefde te betalen. Ik heb ook Whatsapp berichten waarin mijn ex-man zegt dat ik alleen de hypotheekrente hoefde te betalen en geen huur en dat ik dan verder geen schulden zou hebben bij hem.
Inmiddels hebben mijn ex-man en ik geen goed contact meer, alleen nog maar ellende waar onze kinderen ook onder leiden. Ik heb inmiddels al een tijdje een andere woning en nu 3 jaar later wilt hij alsnog dat ik voor de tijd dat ik in ons gezamenlijk huis gewoond heb, de hypotheek betaal. Dat komt volgens hem neer op 3900 euro. Hij heeft een incassobureau ingeschakeld en met incasso kosten komt het neer op 4900 euro. Dat heb ik natuurlijk niet liggen en het is niet volgens afspraak. Wat kan ik hier verder mee doen? Ik heb dus bewijzen dat we gezamenlijk de afspraak hadden dat ik alleen de hypotheekrente hoefde te betalen.

Wat een vervelende situatie.

Een incassobureau mag niet zomaar doorgaan met incassowerkzaamheden als de grondslag wordt betwist.

U heeft een verhaal en geeft aan dat het anders ligt.
Voordat er incassokosten in rekening gebracht mogen worden moeten er een aantal regels gevolgd worden.

Mijn advies zou zijn om zo snel mogelijk contact met het incassobureau op te nemen om de situatie uit te leggen. Zij moeten uw verhaal dan onderzoeken. U kunt bewijsstukken meesturen.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag