Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ons bouwbedrijf vraagt faillissement aan. Wij bouwen een vrijstaande woning. De grond is onze eigendom. Wij hebben reeds 80% van de woning betaald. De woning is denk is voor 60% klaar. Wij hebben vandaag hekken om de woning geplaatst. Kunnen wij eisen dat er niemand in of bij de woning mag zonder onze toestemming en dat leveranciers geen spullen mogen weghalen totdat de curator uitspraak heeft gedaan?

Ja want anders loopt u de kans dat bedrijven goederen uit het huis willen halen terwijl ze dat niet mogen. Daarom kunt u ze doorsturen naar de curator en als de curator de vordering erkent en aangeeft dat hij het eigendomsrecht erkent dat moet u de goederen afgeven.

Beoordeel dit antwoord:

Wie onder eigendomsvoorbehoud materialen heeft geleverd, nog niet werd betaald en dit kan aantonen heeft het recht zijn spullen op te halen. Zowel voor als tijdens faillissement. Tijd rekken tot datum faillissement om de curator e.e.a. te laten uitzoeken is best een goed idee. Belangrijk vraagstuk is vaak of goederen tot een specifieke levering te herleiden zijn met bijvoorbeeld een leveringsnummer en sticker met de naam van de leverancier. Wie e.e.a. niet aantoont kun je toegang en afgifte weigeren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag