Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Onderwerp; leningafspraak wordt niet nagekomen.
Beste deskundige(n),
Twee weken geleden is mij een lening toegezegd door een privé persoon. Deze persoon heeft dat volmondig toegezegd hetgeen werd bevestigd aan zowel mijn vrouw als meerderjarige dochter. Ik heb intensief gecorrespondeerd waarin ik heb opgeschreven en bevestigd wat is afgesproken.
Nu twee weken later wordt gezegd dat er geen toezegging gedaan is. Kan ik hier iets aan doen?
Vriendelijke groeten,



In principe kunt u bij voldoende bewijs nakoming verlangen. Maar wat is er afgesproken over aflossing, rente enz.? Als er niets is afgesproken over aflossingstermijnen, is het bedrag weer direct op te eisen door de geldverstrekker en schiet u er niet zo veel mee op.


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie,

Reden, condities, aflossing, rente als ook termijnen zijn afgesproken en op papier gezet. Een eerste en tweede concept is besproken en conform aangepast. De persoon die de lening heeft toegezegd heeft zich naar mijn idee bedacht en probeert nu onder de afspraak uit te komen.
Nu twee weken na de toezegging is de voorwaarde gesteld dat de persoon die de lening heeft toegezegd ook de mogelijkheid moet hebben om te lenen. Tja, daar kan ik mij wel iets bij voorstellen, maar het doet niets af aan de afspraak die gemaakt is volgens mij. Dat had men zich beter vooraf moeten bedenken, bovendien heb ik de indruk dat het slechts een smoes is!?
Vriendelijke groeten,




Zoals aangegeven kunt u in principe bij voldoende bewijs nakoming verlangen. In principe omdat wel duidelijk uit het dossier moet blijken dat de onderhandelingen klaar waren / de essentialia van de overeenkomst al rond waren. Dan kan men niet ineens met dergelijke voorwaarden op de proppen komen.

U kunt voor hulp/meer informatie vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw antwoord.

Ik denk na over wat het best te doen.
Het gaat natuurlijk om het bewijs. Toezeggende partij zijnde één persoon tegenover drie personen aan mijn kant (wel familie) + alle correspondentie natuurlijk.

Vriendelijke groeten,




Het draait heel erg om de precieze formuleringen in de bewijsstukken. Dat zal echt door een jurist bestudeerd moeten worden.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag