Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


omdat mijn broer in het ziekenhuis ligt en ik al jaren bij hem inwoon ben ik bij de verhuurder geweest om te vragen om het mogelijk is om medehuurder en/of medebewoner te worden. Diegene die mij te woord stond zei dat dat geen probleem zou zijn als ik aantoonbaar maakte dat ik op dat adres woon. Uittreksel gehaald bij de gemeente en daarop staat vermeld dat ik al sinds 1987 op dit adres woon. Formulier ingevuld, kopie legitimatie en ingeleverd. Diegene zei dat het in orde was en dat het geen probleem zou zijn. Nu krijg ik een week later een telefoontje dat het niet mogelijk zou zijn om medebewoner/huurder te worden omdat we broer zijn en als mijn broer komt te overlijden dat ik dan het huis uit moet.
Wat zijn de mogelijkheden, bezwaar maken ????

Dit lijkt mij onterecht gezien de situatie. Er lijkt immers sprake van een duurzame gemeenschappelijke huishouding te zijn. Ik ben van mening dat u het beste een huurrechtjurist in kunt schakelen die namens u bezwaar maakt. Als verhuurder blijft weigeren, kan aan de kantonrechter vervangende toestemming worden gevraagd.
Ik help u hier graag bij.

Beoordeel dit antwoord:

Beste vraagsteller,
hetgeen de verhuurder stelt is volkomen onjuist: slechts een afwijzing mag volgen als er sprake is van een ouder/kind relatie zonder verzorgingsaspect en/of er niet voldaan is aan de wettelijke eisen zie daarvoor http://www.huurgeschil.nl/index.php?page=artikelen.php#267.
Er is m.i. sprake van een duurzame huishouding en het medehuurderschap zouden u en uw broer uiteindelijk kunnen afdwingen bij de kantonrechter.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag